AARTEITA KULLAALTA

TERVETULOA KAHDEN PÄIVÄN VAELLUKSELLE JOUTSIJÄRVEN YMPÄRI


Joutsijärvi on saaririkas noin 10 km laajuinen puhdasvetinen erämaajärvi sijaitsee Kullaalla keskeisessä Satakunnassa noin 30 km Porista itään. Järvi ja järven ympäristö ovat erityissuojelussa, mm. moottorilaittein liikkuminen on kielletty, rannat ovat pääosin asumattomat. Linnusto on runsaslajinen, mukana harvinaisuuksia kuten pesivät kalasääkset, kuikat ym., Järven laajat pohjoispuoliset alueet todettiin Hiljaisuus tutkimuksessa Länsi-Suomen hiljaisten alueiden ykköseksi.

Rekitaipaleenjärven rantaa Joutsijärven pohjoispuolisessa erämaassa, lokakuussa 2000 valok. Timo Korkeaoja

Vaellukselle lähtö Porin kaupungin Tammen leirikeskuksesta. Yöpymisvarusteet kuljetetaan yöpymispaikalle järjestäjien toimesta, päivän eväät ja taukovarusteet jokainen kuljettaa omassa repussaan. Opastettavan ryhmän koko vähintään 10 osanottajaa.

Ensimmäinen retkipäivä, vaellusmatkan pituus 17 km.
Tammen leirikeskus – Silokallion kurssikeskus –Kulhan laavu – Kronikiston tulipaikka – Kakkurilammen laavu – Korsu, autiotupa ja laavu – Kustaan Savupirtti, autiotupa ja kota

Sisäkuva Korsusta, lämmityslaite ja lavereita  14.2.2008 valok. Timo Korkeaoja

Kullaan Kotiseutu- ja Museoyhdistyksen Kustaan Savupirtin pöytä entisaikaisine astioineen 14.2.2008, valok. Timo Korkeaoja

Yöpyminen 1850-luvun Savupirtissä, retkiruokailu 2-3 hengen ryhmissä, valmistus tulilla tai retkikeittimellä. Iltakahvilla ja lettujen paiston lomassa opas kertoo Joutsijärven erämaan tarinoita.

Toinen retkipäivä, vaellusmatka 15 km.
Kustaan Savupirtti – Sisälmystenlahden autiotupa – Tuurunkankaan autiotupa – Kirkkovenesataman, Karhunpesä –laavu – Pitkäniemen tulipaikka – Mallileirialue – Tammen leirikeskus, sauna ja lähtökahvit.

Tiedustelut:
Kullaan kotiseutu- ja Museoyhdistys ry, puh. 02-5591551, kullaan.kotiseutuyhdistys@kotiseutumuseo.inet.fi
Matkailuoppaat: Marja-Terttu Ruohomäki, 040-5882170, marjaterttu@hotmail.com
Kotiseutuneuvos Timo Korkeaoja 0400-790591, timokorkeaoja@hotmail.com

TK ja M-TR 15.3. 2017

Takaisin linkkisivulle