AARTEITA KULLAALTA

TERVETULOA HIIHTORETKELLE JOUTSIJÄRVEN MAISEMIIN


Satakunnan talviolosuhteet vaihtelevat yllättävän paljon, rannikkoalue saattaa olla lumeton, mutta Joutsijärven maisemissa on lunta, hyvät hiihtomahdollisuudet joulukuulta maaliskuulle.
Retken pituus muokataan retkeilijöiden toivomusten mukaisesti 5 – 15 km. Hiihtotyyli on perinteinen ja vauhti on retkeilijöiden kunnon mukaan. Pukeutuminen sääolosuhteiden mukaisesti, huomioiden että matkalla pysähdytään usein kuuntelemaan oppaan tarinoita ja ihailemaan Joutsijärven kaunista talvista luonnonoloa. Päiväretkireppuun taukovaate evästuokiota varten.

Hiihtoretkellä Porista Joutsijärvelle kahvitauolla Kuhimokankaalla 2002, valok. Timo Korkeaoja

Kokoontuminen Silokallion rantasaunalla
Lähtökahvit ja retki-info
15 km retkireitti, Silokallio – Hiivaniemi – Fäärkkiluoto – Tuurunkankaan autiotupa – Isosunti – Tuurujärvi – Vuolteennokka – Kulmalan tervahauta – Koskela – Ahvenlammentie – Kustaan savupirtti – Kotaojanlahti – Pikku-Nokee – Iso-Nokee – Vohla – Korpiluoto- Sudenaidannokka – Silokallio

Retkellä on erinomainen mahdollisuus tutustua luonnonvaraisten eläimien jättämiin jälkiin, hirvien, peurojen, kettujen, metsojen ja teerien soidinnäyttämöihin ja lumikieppeihin, saukon laskettelurinteisiin ja majavan talvisiin ruuan hakureitteihin, ihastuttaviin pieneläinten jälkipolkuihin ja oravan ruokailupaikkoihin. Hyvällä onnella voi jopa kohdata sudenkin jäljet.

Retken kesto 4-5 tuntia. Kustaan savutuvalla paistetaan letut ja hörpätään nokipannukahvit. Paluu Silokallion rantasaunalle, jossa voi nauttia saunasta ja avantouinnista.
Ryhmän koko 10-30 henkeä.

Tiedustelut:
Kullaan kotiseutu- ja Museoyhdistys ry, puh. 02-5591551, kullaan.kotiseutuyhdistys@kotiseutumuseo.inet.fi
Matkailuoppaat: Marja-Terttu Ruohomäki, 040-5882170, marjaterttu@hotmail.com
Kotiseutuneuvos Timo Korkeaoja 0400-790591, timokorkeaoja@hotmail.com

TK ja M-TR 15.3. 2017

Takaisin linkkisivulle